Däckbyte sommardäck

Är du i behov av ett däckbyte inför sommaren? Välkommen in till någon av våra däckverkstäder runtom i Sverige – vi hjälper dig med ditt däckbyte till sommardäck. Vill du ha hjälp med däckförvaring, balansering av dina hjul eller hjulinställning ifall bilen ”drar” eller skakar? Då hjälper vi dig gärna med det också i sammband med bytet! Ring eller maila för snabb kontakt. Du kan också använda boka online-funktionen hos vissa av våra återförsäljare så ordnar vi snabbt en tid för ditt däckbyte. Är du redo för att byta till vinterdäck så läs mera på denna sida.

 

Vi är alltid redo när det är däckbytarsäsong. Är du?

Hos BestDrive sätter vi alltid säkerhet på vägen i första rummet. Vi vill att du som kund känner dig trygg med allt som rör dina däck. Vi håller alltid ett extra öga på skicket på dina däck och fälgar för att tidigt upptäcka skador och slitage. Vi mäter mönsterdjupet eftersom ett dåligt mönsterdjup ger sämre väggrepp. Vi gör även en kontroll av lufttrycket när du gör ett däck- eller hjulbyte hos någon av våra däckverkstäder. Visste du att du även kan lämna in dina hjul på vårt däckhotell? På så sätt gör vi det extra enkelt och bekvämt för dig som kund när du ska göra ditt nästa däckbyte. Du behöver bara dyka upp på bokad tid och lämna bilen medan vi gör dina däckskiften. Du tar det lugnt en stund och kanske tar en kopp kaffe i vårsolen och vi förbereder din bil för en härlig sommar.

 

Vi utför däckbyte på allt som rullar.

På BestDrive kan vi med stolthet byta däck på allt som rullar*. Kom till oss med din bil, lastbil, buss, släpkärra, släpvagn eller skottkärra så ser vi till att ditt fordon får nya hjul! Hitta din närmaste däckverkstad här:

PS. Du är väl redo för sommardäcksäsongen?

När ska man byta till sommardäck

Sommardäck har ingen egen lag utan styrs av vinterdäckslagen som säger att du skall använda vinterdäck när det råder vinterväglag. När det således är dags för sommardäck är det viktigt att använda just sommardäck på sommaren.

Det är också viktigt att du kontrollerar ditt mönsterdjup, eftersom att det är olagligt och framförallt farligt att köra med slitna sommardäck, även om det råder sommarväglag.

För att läsa mer om de så kallade allrounddäcken eller året-runt-däck och varför det kan utgöra en trafikfara kan du klicka här.

Allrounddäck och/eller året-runt-däck.

På BestDrive hjälper vi dig med hjulskiftet från vinterdäck till sommardäck. Vi gör alltid däckkontroller på våra kunders däck, mäter mönsterdjup och kan kontrollera bromsarnas skick. Även hjulvinklarna ses över för eventuellt behov av hjulinställning då det annars kan upplevas som att bilen drar åt något håll eller att ratten skakar när du kör. Allt för att du ska känna dig trygg och säker med dina däck.

Är du i behov av nya sommardäck säljer vi bland annat testvinnande sommardäck från Continental och Gislaved.  Vårt sortiment av sommardäck kan du se direkt på vår webbplats. Utbudet kan variera hos våra verkstäder.

Undrar du något eller vill ha hjälp med däck till din bil? Vi byter, skiftar och gör dessutom en analys av hjulen för att säkerställa däckens kvalitet innan du rullar ut på vägarna.

Boka antingen din tid själv genom att ringa, maila eller boka online om verkstaden erbjuder den möjligheten. Är du kund på däckhotellet kan verkstaden även boka in dig i god inför säsongen.

*Lokala avvikelser kan förekomma. Alla BestDrive-verkstäder har inte möjlighet att ta emot stora fordon. Se respektive återförsäljares hemsida för detaljer alternativt ring aktuell verkstad och kontrollera på förhand.

 

Dela på Facebook