Ålder på däck? Så länge håller dina däck

Ålder på däck? Så länge håller dina däck

Åldern på dina däck – och framför allt hur länge de håller, påverkas av ett flertal olika faktorer. Här ger vi dig en introduktion till vad livslängden på dina däck styrs av.

Gummiblandningen

Hur kvalitativa dina däck är avgör i stort hur länge dina däck håller. Det lönar sig med andra ord nästan uteslutande att köpa ett par däck som kostar några kronor extra – som är tillverkade av en bra gummiblandning. Riktigt kvalitativa däck kan hålla runt 4500 mil.

Hur du använder dina däck

Detta är en självklar punkt som nog de flesta kan räkna ut har ett viktigt finger med i spelet. Hur du använder dina däck påverkar alltså i hög grad hur länge de håller och således livslängden. Faktorer som körstil, hastighet, belastning och underlag (dvs. sådant som påverkar slitbanan på däcken) har här en viktig roll.

Genom att hålla en jämn hastighet och körstil samt att motorbromsa i största utsträckning kan du alltså vinna många extra år på dina däck.

Hur du tar hand om – och förvarar dina däck

Detta är också en viktig punkt som lätt glöms bort. Kom ihåg att även när dina däck inte rullar på vägarna så åldras de – därför är det viktigt att vårda däcken även i stillastående tillstånd. Tänk på:

Rätt temperatur
Däckens gummi mår inte bra av varken för hög eller låg temperatur. Se därför till att förvara dina däck väl tempererade – i rumstemperatur. Har du inte möjlighet till detta hemma rekommenderar vi varmt att du förvarar dina däck i ett däckhotell. Detta erbjuder de flesta av våra verkstäder. Hitta din närmaste BestDrive-verkstad här.

I vårt däckhotell kan vi även:

Ta hand om dina däck

För att dina däck ska hålla länge och må bra är det också viktigt att du regelbundet tar hand om dem. Vi rekommenderar här att du tvättar dem (normalt när du byter från vinter- till sommardäck) men också att du gör en däckdjupsmätning för att se över mönsterdjupet. Hos din lokala BestDrive-verkstad ingår detta i priset när du väljer att förvara dina däck hos oss. Dessutom gör vi alltid en analys av skicket av dina däck – helt kostnadsfritt.

Klicka här för att hitta din närmaste BestDrive-verkstad.

Varmt välkommen!Dela på Facebook