Däckbyte vinterdäck

Lagen om vinterdäck på vinterväglag börjar gälla den 1 december och fram tills den 31 mars. Dubbdäck får du använda tidigast den 1 oktober och fram till och med 15 april, annars riskerar du böter vid en poliskontroll.

På BestDrive skiftar vi gärna dina vinterdäck, gör däckkontroller, mäter mönsterdjup och kontrollerar bromsar och hjulinställning för att du ska känna dig säker på vintervägarna. Är du i behov av nya vinterdäck säljer vi bland annat testvinnande vinterdäck från Continental och Gislaved. Boka tid för ditt däckbyte hos någon av våra däckverkstäder runtom i Sverige. Använd vår sökfunktion nedan för att hitta din närmaste BestDrive-verkstad. Vårt sortiment av vinterdäck kan du se direkt på vår webbplats. Utbudet kan variera hos våra verkstäder.

Varmt välkommen till BestDrive. Vi ser till att du rullar säkert i vinter!

Hitta din närmaste återförsäljare:

 

– Jag vill byta mina däck

Undrar du något eller vill ha hjälp med byte till vinterdäck på din bil? Vi byter dina däck och gör dessutom en analys av hjulen för att säkerställa däckens kvalitet innan du rullar ut på vägarna. Kylan kan slå till snabbt så boka gärna tid för skifte till vinterdäck i god tid så att du står väl förberedd. Dubbdäck får du lov att köra med från den 1:e oktober till den 15 april.

 

– Jag vill ha nya vinterdäck

Behöver du nya vinterdäck? I vårt sortiment av vinterdäck hittar du främst testvinnande från Continental och Gislaved. Osäker på vad du ska välja? Låt vår däckväljare hjälpa dig till rätt däck för din bil och begär sedan en offert från valfri verkstad. Självklart är du även välkommen in till någon av våra verkstäder så hjälper vi dig till rätt vinterdäck. Då bjuder vi dig gärna på gott kaffe samtidigt!

 

– Jag vill läsa mer om vintervägslagen

Vad gäller egentligen när kylan slår till? BestDrive har samlat lite kort information om vintervägslagen med viktiga datum och hållpunkter.

Dela på Facebook