Regummerade eller begagnade däck?

Regummerade eller begagnade däck?

I dagsläget har marknaden för regummerade däck nästan upphört helt. Som alternativ till regummerade däck finns istället däckfabrikat med nya däck till motsvarande priser. Rikta därför hellre blicken från regummerade däck till något av de alternativa däckmärken BestDrive kan erbjuda dig såsom Gislaved och Matador.

Är du på jakt efter begagnade däck är det viktigt att du tittar på DOT-märkningen på däcket. Begagnade däck kan nämligen vara FÖR gamla och detta skvallrar DOT-märkningen om som beskriver vilket år och vilken vecka däcket tillverkats. Du bör alltid vara vaksam på detta vid köp av billigare däck. Inte sällan säljs gamla däck ut till ”vrakpriser” just på grund av sin ålder. Med äldre däck kommer dessutom en kraftigt försämrad prestanda, bromsförmåga och grepp. Därför rekommenderar vi att du vänder dig till en verkstad som arbetar med kvalitet där du kan vara säker på att du får rätt däcktyp, baserat på din körstil, plånbok och behov.

Mer om begagnade däck

Utöver ovan tips finns det tre saker som kan vara bra att se över om du står i valet att köpa begagnade däck.

 Mönsterdjupet.

Se till att mönsterdjupet är korrekt. Är däcken alltför slitna är de troligen uttjänta och har med andra gjort sitt.

 Att däcken inte stått oanvända under en alltför lång tid.

Gamla däck som inte använts på länge kan verka frestande men raka motsatsen gäller dessvärre. Dessa kan ha mycket längre bromssträckor och dessutom sämre grepp om vägbanan. Undvik!

 Muttrarna.

Se över att muttrarna går att ta loss från däcken. Att få loss muttrar som bokstavligen talat sitter fast är i många fall nästintill omöjligt, och då blir det kort och gott problem med att få av däcken.

Har du fler frågor kring begagnade däck är du självklart varmt välkommen att kontakta någon av oss på Best Drive. Vi finns till för dig!Dela på Facebook